TikTok is een van de meest populaire sociale media platforms ter wereld. Of je nu nieuw bent op TikTok of een doorgewinterde gebruiker, er komt misschien een moment waarop je je naam wilt veranderen. Dit artikel legt stap voor stap uit hoe je dat doet.

Waarom zou je je naam veranderen op TikTok?

Je gebruikersnaam is een belangrijk onderdeel van je identiteit op TikTok. Er zijn verschillende redenen waarom je je naam zou willen veranderen, zoals persoonlijke voorkeuren, aantrekking van meer TikTok volgers, ontvangen van meer TikTok Likes, branding, meer TikTok reacties, of het veranderen van je inhoudelijke focus.

Stappen om je naam te veranderen op TikTok

Stap 1: Open de TikTok-app

Open de TikTok-app op je smartphone en log in op je account.

Stap 2: Ga naar je profiel

Klik rechtsonder op het profielicoon om naar je profiel te gaan.

Stap 3: Klik op ‘Profiel bewerken’

Onder je profielfoto vind je de optie ‘Profiel bewerken’. Klik hierop.

Stap 4: Wijzig je gebruikersnaam

In het bewerkmenu zie je de optie ‘Gebruikersnaam’. Klik hierop en voer je nieuwe naam in. Zorg ervoor dat de naam uniek is en voldoet aan de richtlijnen van TikTok.

Stap 5: Bevestig de wijziging

Klik op ‘Opslaan’ om je nieuwe gebruikersnaam op te slaan.

FAQ

Kan ik mijn gebruikersnaam meerdere keren veranderen? Ja, maar je kunt je gebruikersnaam slechts eens in de 30 dagen wijzigen.

Moet ik mijn wachtwoord opnieuw invoeren om mijn gebruikersnaam te veranderen? Nee, je hoeft je wachtwoord niet opnieuw in te voeren.

Waarom accepteert TikTok mijn nieuwe gebruikersnaam niet? Dit kan zijn omdat de naam al in gebruik is of niet voldoet aan de richtlijnen van TikTok.

Foto van Stefan - Redactie Followfactory

Stefan - Redactie Followfactory

Ik ben gepassioneerd over sociale media en help graag anderen hun online aanwezigheid te verbeteren. Met diepgaande kennis van digitale trends deel ik waardevolle tips en strategieën.