Hashtags spelen een cruciale rol in het vergroten van je zichtbaarheid en het bereik van je video’s op TikTok. Door de juiste hashtags te gebruiken, kun je je content tonen aan een groter publiek en meer volgers aantrekken op TikTok. In dit artikel bespreken we welke hashtags je moet gebruiken op TikTok en hoe je ze effectief kunt inzetten om je video’s te laten opvallen.

Waarom zijn hashtags belangrijk op TikTok?

Hashtags helpen TikTok-gebruikers om content te ontdekken die relevant is voor hun interesses op TikTok. Ze fungeren als categorieën die video’s groeperen op basis van thema of onderwerp. Door de juiste hashtags te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je video’s worden weergegeven aan gebruikers die jouw niche of content op TikTok leuk vinden.

Populaire hashtags op TikTok

Hier zijn enkele van de meest populaire hashtags op TikTok die je kunt gebruiken om je TikTok video’s zichtbaarder te maken:

 1. #fyp (For You Page)

  • Een van de meest gebruikte hashtags op TikTok. Door deze hashtag toe te voegen, vergroot je de kans dat je video op de ‘For You’ pagina verschijnt, waar veel gebruikers nieuwe content ontdekken.
 2. #viral

  • Gebruik deze hashtag om aan te geven dat je video potentie heeft om viraal te gaan. Het trekt gebruikers aan die op zoek zijn naar trending content.
 3. #trending

  • Deze hashtag is handig om aan te geven dat je video inspeelt op een huidige trend. Het helpt je video zichtbaarder te maken voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in actuele trends.
 4. #funny

  • Als je video’s maakt die humoristisch zijn, gebruik dan deze hashtag om aan te geven dat je content grappig is. Mensen zoeken vaak naar humoristische video’s om te bekijken en te delen.
 5. #duet

  • Deze hashtag wordt gebruikt voor video’s die interactie bevorderen, zoals duetten. Het moedigt andere gebruikers aan om te reageren of samen te werken met je video.

Hashtags voor specifieke niches

Naast de algemene hashtags, kun je ook specifieke hashtags gebruiken die relevant zijn voor jouw niche. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. #foodie

  • Voor video’s over eten, recepten of kooktips.
 2. #fitness

  • Voor video’s over workouts, fitnessroutines en gezondheidstips.
 3. #fashion

  • Voor video’s over mode, stijltips en kleding.
 4. #travel

  • Voor video’s over reizen, vakantiebestemmingen en avonturen.
 5. #beauty

  • Voor video’s over make-up, huidverzorging en schoonheidsproducten.

Tips voor het gebruik van hashtags op TikTok

1. Gebruik een mix van populaire en niche-specifieke hashtags

 • Combineer algemene, populaire hashtags met meer specifieke hashtags die relevant zijn voor jouw content. Dit helpt je om een breder publiek te bereiken en tegelijkertijd de juiste doelgroep aan te spreken.

2. Beperk het aantal hashtags

 • Hoewel het verleidelijk kan zijn om zoveel mogelijk hashtags te gebruiken, is het beter om je te beperken tot een paar relevante hashtags. Te veel hashtags kunnen je video spamachtig doen overkomen.

3. Doe onderzoek naar trending hashtags

 • Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en populaire hashtags door regelmatig de ‘Discover’ pagina en trending secties te bekijken. Pas je hashtags aan op basis van wat op dat moment populair is.

4. Maak gebruik van branded hashtags

 • Als je een merk of bedrijf hebt, overweeg dan om een unieke, branded hashtag te creëren die je volgers kunnen gebruiken om deel te nemen aan challenges of campagnes.

5. Analyseer de prestaties van je hashtags

 • Gebruik TikTok’s analytics tools om te zien welke hashtags het beste presteren. Pas je strategie aan op basis van deze inzichten om je bereik verder te optimaliseren.
Foto van Stefan - Redactie Followfactory

Stefan - Redactie Followfactory

Ik ben gepassioneerd over sociale media en help graag anderen hun online aanwezigheid te verbeteren. Met diepgaande kennis van digitale trends deel ik waardevolle tips en strategieën.