TikTok is een geweldig platform om content te delen, maar er kunnen momenten zijn waarop je iemand wilt ontvolgen. Misschien ben je niet langer geïnteresseerd in hun content, of wil je je feed wat opschonen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je iemand kunt ontvolgen op TikTok. Volg deze eenvoudige stappen om je volglijst te beheren.

Stap 1: Open de TikTok app

Om iemand te ontvolgen, moet je eerst de TikTok app openen op je mobiele apparaat. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je account.

Stap 2: Ga naar je volgerslijst

Tik op het profielicoon rechtsonder in het scherm om naar je profiel te gaan. Tik vervolgens op het ‘Volgend’ tabblad om de lijst te zien van mensen die je volgt op TikTok.

Stap 3: Zoek de gebruiker die je wilt ontvolgen

Blader door je volglijst of gebruik de zoekbalk om de gebruiker te vinden die je wilt ontvolgen.

Stap 4: Ontvolg de gebruiker

Naast de gebruikersnaam zie je een knop die aangeeft dat je deze persoon volgt (meestal gemarkeerd als ‘Volgend’ of met een vinkje). Tik op deze knop. De knop verandert in ‘Volgen’, wat aangeeft dat je de gebruiker succesvol hebt ontvolgd.

Alternatieve methode: Ontvolg via het profiel van de gebruiker

  1. Zoek de gebruiker via de zoekfunctie of via een video van hen in je feed.
  2. Ga naar hun profiel door op hun gebruikersnaam te tikken.
  3. Tik op de knop ‘Volgend’ bovenaan hun profiel. Deze verandert in ‘Volgen’, wat betekent dat je de gebruiker hebt ontvolgd.

Wat gebeurt er als je iemand ontvolgt?

  • De gebruiker ontvangt geen melding dat je hen hebt ontvolgd.
  • Hun video’s zullen niet langer in je ‘Volgend’ feed verschijnen.
  • Je kunt ze altijd opnieuw volgen als je van gedachten verandert.

Veelgestelde vragen

1. Krijgt de gebruiker een melding als ik hen ontvolg? Nee, TikTok stuurt geen meldingen naar gebruikers wanneer ze worden ontvolgd.

2. Kan ik iemand opnieuw volgen nadat ik hen heb ontvolgd? Ja, je kunt iemand altijd opnieuw volgen door naar hun profiel te gaan en op ‘Volgen’ te tikken.

3. Kan ik meerdere gebruikers tegelijk ontvolgen? TikTok biedt momenteel geen optie om meerdere gebruikers tegelijk te ontvolgen. Je moet elke gebruiker afzonderlijk ontvolgen.

4. Zal de gebruiker weten dat ik hen heb ontvolgd als ze mijn volgerslijst controleren? Ja, als de gebruiker je volgerslijst controleert, zullen ze zien dat je hen niet meer volgt.

5. Verwijdert ontvolgen ook mijn eerdere interacties met de gebruiker? Nee, het ontvolgen van een gebruiker verwijdert niet je eerdere TikTok likes, TikTok reacties of gedeelde TikTok video’s met hen.

Foto van Stefan - Redactie Followfactory

Stefan - Redactie Followfactory

Ik ben gepassioneerd over sociale media en help graag anderen hun online aanwezigheid te verbeteren. Met diepgaande kennis van digitale trends deel ik waardevolle tips en strategieën.