In dit artikel vertellen we je over de geschiedenis van TikTok, van de lancering tot zijn huidige populariteit. Lees verder om alles te weten te komen over de opkomst en groei van deze populaire app.

De oorsprong van TikTok

TikTok werd oorspronkelijk gelanceerd onder de naam Douyin in september 2016 door het Chinese technologiebedrijf ByteDance. Douyin was aanvankelijk alleen beschikbaar in China, maar de app werd al snel populair.

Internationale uitbreiding: TikTok wordt geboren

In september 2017 besloot ByteDance om Douyin internationaal uit te breiden onder de naam TikTok. De app werd al snel een wereldwijde sensatie, dankzij de korte, pakkende TikTok video’s die veel bekeken werden en gebruiksvriendelijke interface.

De fusie met Musical.ly

Een belangrijk moment in de geschiedenis van TikTok was de fusie met Musical.ly in augustus 2018. Musical.ly was een populaire app voor het maken en delen van korte lip-sync video’s. Door de fusie kon TikTok zijn gebruikersbestand en functies uitbreiden, wat bijdroeg aan de explosieve groei van de app en gebruikers immens veel volgers begonnen te krijgen op TikTok.

Groei en populariteit

Sinds de lancering in 2016 heeft TikTok een ongekende groei doorgemaakt. In 2020 bereikte TikTok de mijlpaal van 2 miljard downloads wereldwijd. De app is bijzonder populair onder jongeren, maar trekt ook steeds meer oudere gebruikers aan.

Innovaties en functies

TikTok blijft zich ontwikkelen met nieuwe functies en innovaties. Van TikTok live streaming tot uitgebreide filters en effecten, de app blijft gebruikers verrassen en boeien. Dit voortdurende innovatievermogen draagt bij aan de blijvende populariteit van het platform.

Veelgestelde Vragen

Wanneer werd TikTok gelanceerd?

TikTok werd gelanceerd in september 2016 onder de naam Douyin in China en een jaar later internationaal als TikTok.

Wat is het verschil tussen Douyin en TikTok?

Douyin is de Chinese versie van TikTok en opereert binnen de Chinese markt, terwijl TikTok internationaal beschikbaar is.

Hoeveel gebruikers heeft TikTok?

In 2020 bereikte TikTok de mijlpaal van 2 miljard downloads wereldwijd.

Waarom is TikTok zo populair?

TikTok is populair vanwege zijn korte, leuke video’s en gebruiksvriendelijke interface, gecombineerd met constante innovatie en nieuwe functies.

Foto van Stefan - Redactie Followfactory

Stefan - Redactie Followfactory

Ik ben gepassioneerd over sociale media en help graag anderen hun online aanwezigheid te verbeteren. Met diepgaande kennis van digitale trends deel ik waardevolle tips en strategieën.